Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót

Igen. Az én kezembe is beleakadt ez a könyv a boltban, úgyhogy olvashatjátok is. Mármint a bejegyzést.

A Nyírd ki ezt a naplót egy nem átlagos könyv: az a célja, hogy tönkretedd, és ehhez sok-sok, feladattal ellátott oldal áll a rendelkezésedre. Annyira népszerű, hogy már utánnyomásra kell várni belőle.

Már mi is be akartuk szerezni a netről, de nagy szerencsénkre ráakadtunk egy könyvesboltban. (Kb. egy hete) Eredetileg nem nézelődni jöttünk, de végül ezzel távoztunk… Én, vagyis molylepke, egyszerűen tönkre akartam tenni (mert hát erre is való, nem? 😀 ),  Angeline ezt viszont kulturáltabb formában tervezte véghezvinni… De hazaértünk, és sikerült megegyeznünk. (Kidobtuk a padlásablakon, ez jellemzi, mire jutottunk. 😀 )

Egy kis vélemény

molylepke
Amikor először hallottam a naplóról, azt hittem, egy nagyon titkos naplóregény-féle, amit nem szabadna elolvasni. Aztán Angeline mutatta meg, mire is való ez igazából. Amint hazaértünk, a lefotózás után kidekoráltuk. Tányérnak használtuk, megtörtük a gerincét, megfagyasztottuk egy lapját (a végeredmény most szárad), és mindent csináltunk vele, ami amúgy eszembe se jutott volna.

Kissé meglepődtem akkor, amikor Angeline, aki amúgy rendesen ki se szokta nyitni a könyveket, nehogy egy icipicit is felhajoljon a borító, fogta, és halál nyugodtan dobálta, megtörte a gerincét, stb. Lelkiismeret-furdalásom volt, amikor már eléggé lestrapált állapotban volt. De ez szerencsére elmúlt, ahogy jöttek a feladatok… A végén találtok egy menüt, hogyan nyírtuk ki 😉 . (Amúgy nem kiemelt bejegyzésben is megtaláljátok őket.)


 

Angeline
Eleinte színezgetni akartam, rendesen megcsinálni, hogy bár kinyírjam, normálisan, a lehetőségekhez képest igényesen nézzen ki. Ekkor történt az, hogy a bogár (molylepke) is ráakadt, és csak egy példány volt a könyvesboltban – ekkor kezdtem el gondolkozni, hogy a bogár mit fog vele csinálni – ha le van írva, hogy dobja bele egy vulkánba, szerintem azt is megteszi. Egy jó nagy veszekedés után (megj.: az ilyenekre átlagosan öt percig emlékszünk tesóval) végül egész jól sült el a dolog (csak ne csukta volna be a bogár a pizzával együtt a könyvet a tányéros feladatnál…).

Mindenfélét ráragasztottunk, először Motkányt a Jégkorszakból, (mondjuk nem szeretem a filmet, de részletkérdés), az embert a Jégvarázsból, aki Annát megmenti, plusz egy Anna-Elza páros szintén az említett animációs filmből. Ezen kívül találtunk legós bemutató papírkát, abból kivágtuk Donald kacsát és a rózsaszín, kiscsaj változatát, természetesen legóból. Volt még a szekrényünk mélyén hülye kinézetű, elmebeteg „farmon élő állatok” nevű matricacsomag, abból került rá egy boci és egy malac.

Végül egy Harry Potter-felirat (molylepke csinálta, a könyvemből átmásolta sütőpapírra, amit ráragasztott kartonra – az egész kevesebb, mint egy órát vett igénybe, szóval szupergyors volt) került rá.

Ennyi lenne a véleményem, a többit majd nem-kiemelt-bejegyzésben olvashatjátok. Remélhetőleg még ma felkerül az első : ) .

Bejegyzések a könyv (ki)készítésével kapcsolatban

A padlásról kidobni könyvet (nem) mindig jó dolog

Jó naplókinyírást : ) !

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s