Joss Stirling: Storm és Stone

Amikor cserekönyvként hozzájutottam ehhez a 325 oldalas könyvhöz, elolvastam az első oldalakat, és ott abbahagytam. Nemrég újra elkezdtem, és azon a napon be is fejeztem.

A főszereplő, Raven, ösztöndíjasként kerül be egy kifejezetten unszimpatikus suliba, a Westronba. Nem csodálom amúgy, hogy nem szereti, én ott egy napot nem bírtam volna ki.

Egy szép napon, és a 16. oldalon érkezik meg Kieran és Joe, az FDÜ tagjai, azaz két 17 éves fiú. Joet elsőre sokkal jobban megkedveltem.

Fázott. Ez most valóságos volt, vagy csak álmodta? Hogyan tud egy barátság ilyen látványosan tönkremenni?

Heddát, ahogy a lánycsapatot is kifejezetten rühelltem, mondjuk, csodálkoztam, hogy ők a tanfolyam nélkül is ilyen könnyen befolyásolhatóak voltak.

Nagyon szerettem a könyvben, hogy a szereplőket látványosan két csoportba osztotta az író, vagy kiállhatatlan, vagy szerethető volt a karakter. Nem voltak szerencsétlen, egész éjszaka sirdogáló szereplők, helyette magabiztos, erős személyek voltak, sajnos mindkét oldalon (a Sötét Erő…).

Az észérvek alapján mentorának igaza volt, mégsem akarta, hogy Raven jövőjét az egyik behízelgő modorú Kobra, mint például Daimon, vagy az egyik vadászó Farkas, mint például Nat kezébe adja.

Egyáltalán nem volt kiszámítható a cselekmény, ez nagyon tetszett, bár nem egy FBI-gyerekváltozatú sztorira számítottam. Az FDÜ rövidítés még ebben a másodpercben is ismeretlen számomra, ha valaki tudja, írja meg lent, kommentbe (örök hála).

Az FDÜ-ben nagyon tetszett a négyféle csapat beceneve, illetve a lányok-fiúk közötti civakodás is. Isaac igazából egy mellékszereplő volt, de ha a könyvből TOP 3-as szereplőlistát kéne csinálnom, abban biztos benne lenne.

-[…] Isaac bizonyára már jobban van, ha itt vagy, ugye?

-Igen, igen, elég jól ahhoz, hogy azt mondja nekem, hogy húzzak el.

Végezetképpen egy picit a borítóról: nagyon jó, de nem illik a könyvhöz. Első látásra én inkább egy fantasyra gondoltam, főleg a cím  betűtípusa és a táj miatt, de mindegy. Azért nem a legjobb.

Összegezve

Mivel kedvenc könyvem lett, ezért szerintem mondanom se kell, hogy

icon1 icon1 icon1 icon1 icon1

pont.

Jó olvasást, szép napot 🙂 !

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s